Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Λίμνη Δόξα, στην ορεινή Κορινθία


Η  λίμνη Δόξα  είναι μία τεχνητή λίμνη  με απαράμιλλο φυσικό κάλος, περιτριγυρισμένη από έλατα και πεύκα σ’ ένα ειδυλλιακό τοπίο με μια εκπληκτική θέα και φανταστική ομορφιά.  Βρίσκεται, σε υψόμετρο 900 μέτρων, στο Φενεό της ορεινής Κορινθίας. Στο μέσον της λίμνης υπάρχει το όμορφο και γραφικό εκκλησάκι του Άγιου Φανουρίου την κάνει ακόμη πιο όμορφη.



10 σχόλια:

  1. Κόρινθος, αν και έχω περάσει με το λεοφωρείο Αθήνα Πάτρα όταν πηγαίνω για Κεφαλλονιά εν τούτοις δεν ήξερα ότι υπάρχει μια τέτοια όμορφη τεχνιτή λίμνη.
    Τεχνιτή θα εννοεί ότι κάποια νερά ποταμού θα μάζεψαν...
    Κόρινθος σε κάθε γειτονιά του κόσμου εκεί όπου ακμάζει η φτώχεια, εκεί όπου μεταφέρουν την ελπίδα οι διάφοροι ιεροκήρυκες θα ακούσεις το όνομά σου από τις προς Κορινθίου επιστολές του αποστόλου Παύλου.

    Επίσης και στην Νικαράγουα υπάρχει μια πόλη Κόρινθος με λιμάνι, το είχα επισκεφτεί αρκετές φορες.

    χαιρετώ σε

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι οταν μας μεταφέρεις στα ταξίδια σου,με τα δικά σου μάτια.
    Νάσαι καλά Στράτο Καλό Τριήμερο -Καλή Σαρακοστή!
    Με γιορτινούς χαιρετισμούς
    Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οντως σε κανενα αλλο μερος του κοσμου δεν υπαρχει τοση ομορφια μαζεμενη σε τοσο λιγα τετραγωνικα μετρα οπως στην δικια μας Πατριδα. Δεν ειχα ως τωρα την ευκαρια να χαρω τα περισσοτερα γι αυτο δε θελω να ταξιδεψω πουθενα αλλου παρανα γυρισω ολη την Ελλαδα. Να'σαι καλα για αυτη την ομορφια που μοιραζεσαι μαζι μας Στρατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ pylaros,

    Και ποιος, φίλε δεν έχει περάσει από την Κόρινθο, θέλοντας και μη, αφού είναι στην είσοδο της Πελοποννήσου, όμως αυτά τα μέρη είναι στην ορεινή Κορινθία και είναι πανέμορφα, να φανταστείς ότι τα ονομάζουν «η Ελβετία της Κορινθίας»…
    Ναι η λίμνη Δόξα είναι τεχνητή για ακριβώς αυτό το λόγο να συσσωρεύονται τα νερά του ποταμού κι από εκεί να ποτίζουν τα κτήματα…
    Ναι ξέρω ότι υπάρχουν κι αλλού πόλεις με το όνομα Κόρινθος, ας μην ξεχνάμε και τον Ισθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Χαρά Θ.,

    Από καιρό είχα ακούσει για τις δυο αυτές λίμνες τη Στυμφαλία και τη Δόξα στην Ορεινή Κορινθία αν και είχα πάει άλλη φορά όμως από την ανατολική πλευρά της, τούτη δεν τη γνώριζα. Πάντως απογοητεύτηκα με τους δρόμους, είναι άθλιοι… Κρίμα γιατί αυτό δεν βοηθάει τον τουρισμό που τόσο έχουμε ανάγκη. Αναμφίβολα είναι πανέμορφα και καταπράσινα τα βουνά της.

    Ανταποδίδω ευχές και χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ѧαяʏ-Ǥιиɢɛя,

    Μην νομίζεις πως κι εγώ γνωρίζω πολλά μέρη της όμορφης τούτης πατρίδας. Ήταν και δικό μου όνειρο να γνωρίσω την Ελλάδα, αλλά βλέπεις λέω «ήταν» γιατί τώρα όλα έγιναν πολύ δύσκολα για ταξίδια.
    Το ότι η μικρή τούτη χώρα είναι ένας παράδεισος δεν χωράει αμφιβολίες, να ευχηθούμε μόνο να μη τυχόν και λίγο λίγο, κομμάτι κομμάτι την πουλήσουν και θα μείνουν σε εμάς οι φωτογραφίες για να την απολαμβάνουμε.

    Μαίρη μου, σου εύχομαι να είσαι καλά και το δικό σου όνειρο να πραγματοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και αρκετές φορές, στο παρελθόν, έχω επισκεφτεί την Ορεινή Κορινθία, φίλε Στράτο, αυτή την πανέμορφη λίμνη δεν την είδα.
    Χαίρομαι που οι υπέροχες φωτογραφίες σου μου την γνώρισαν.
    Όμορφος ο σύντομος περίπατος.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Dennis Kontarinis,

    Να όμως που στην φανερώνω εγώ και μπορείς να την απολαύσεις από τόσο μακριά.
    Να 'σαι καλά, κι όποτε έχω κάτι να σου γνωρίζω θα το κάνω, όπως κι εσύ το κάνεις με τα μέρη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου Στράτο!!!!!!
    Πολύ χαίρομαι που πήγες!
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, Μάγδα, πολύ σ' ευχαριστώ που ύστερα από τόσο καιρό, αποτυπώνεις το σχόλιό σου εδώ.
      Χαίρομαι πολύ!

      Διαγραφή

Εστιάζω, κάνω «ζουμ» αν χρειαστεί κι αμέσως το «κλικ» για το αποτέλεσμα της εικόνας που θέλω να έχω… Θα τις αφήνω «έκθετες» ώστε να υπόκεινται σε φιλικές «επιθέσεις» και τα σχόλιά σας εδώ…

Σας ευχαριστώ